WAAROM BEDRIJFSFITNESS

 

        

 Wij zijn aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Lees hier wat de voordelen voor jou zijn

 

Veel mensen leiden een zittend bestaan. Op school, op kantoor, in de auto….we zitten steeds meer en langer. Dit heeft grote consequenties voor het menselijke lichaam. Langdurig zitten heeft als gevolg dat gewrichten stijver worden, spieren en pezen slapper, botten brozer en kraakbeen weker. Al deze gevolgen kunnen op den duur klachten veroorzaken.  Enkele voorbeelden van deze klachten zijn: artrose, peesontstekingen, osteoporose (botontkalking), rug- en nekklachten, RSI.

 

Behalve deze lichamelijke klachten heeft ons passieve bestaan tevens gevolgen op de psychische gesteldheid. Langdurige stress en zelfs het “burn out”-syndroom kunnen optreden. Wanneer passiviteit leidt tot klachten, dan is de logische oplossing voor al deze problemen: bewegen.

 

Bedrijfsfitness wordt steeds populairder, en niet zomaar. Sinds de ARBO-wetgeving van 1994 en met name de Wet Terugdringing Ziekteverzuim bent u als werkgever (mede)verantwoordelijk voor het welzijn van de werknemer. Bovendien kost ziekteverzuim uw organisatie veel geld.

 

DE RESULTATEN

 

Teamgevoel 

 

Lager ziekteverzuim

 

Fittere medewerkers

 

Gemotiveerde, frisse werknemers

 

Vermindering van risicofactoren voor betrokken werknemers

 

 

 

Go to top